Kurs og workshops

«Det er mye å lære, særlig av egne feil. Men det er billigere å lære av andres!»
(sitat: Trygve Hegnar)

Ta deg tid til å friske opp kunnskaper eller lære noe nytt! Vi tilbyr kurs og workshop som:

  • gir konkrete tips og utbedringsforslag

  • hjelper deg å jobbe smartere og smidigere

  • utdanner nye og eksisterende redaktører

  • forbedrer nettsiden, søkemotor og kommunikasjonen ut mot innbyggere

  • holder deg oppdatert på ny funksjonalitet

Kurs i universell utforming

Universell utforming er viktig når det gjelder både design, kode og innhold. Som webredaktør har du altså et ansvar for at det du publiserer på nettsidene er i henhold til kravene i forskriften for universell utforming.

Hvordan var nå dette med utforming av lenker? Hvordan lager man egentlig en tabell, slik at den blir lesbar for alle? Vi vet at det er mye å sette seg inn og at det kan være vanskelig å få til i en hektisk arbeidshverdag. Vi tilbyr derfor kurs i universell utforming for webredaktører. Kurset fokuserer på de mest aktuelle kravene for redaktører – og de vanligste fallgruvene.

Redaktør- og administratorkurs nettportal

Er du ny webredaktør og behøver en opplæring i Episerver (nå Optimizely) eller Aim CMS? Eller kanskje du kjenner tiden er inne for en oppfrisking? Vi tilbyr tilpassede kurs for både nye og eksisterende webredaktører. Kursene gir en praktisk gjennomgang av hvordan du oppretter, redigerer og utformer innhold med de verktøyene publiseringsløsningen har å tilby. 

Administratorkurs lærer deg å fylle rollen som administrator. Her viser vi blant annet hvordan du setter rettigheter og du får en gjennomgang av konfigurasjonen av løsningen slik at verktøyet blir godt tilpasset webredaktørene.

Workshop: hvordan utnytte nettsidens potensiale?

Ofte er det ikke mer enn noen enkle grep som skal til for å få mer utbytte av dagens nettside. Andre ganger er det kanskje nødvendig med en større utbedringer for å få de ønskede resultatene. Basert på brukerinnsikt og våre dyktige UX-designere sin kompetanse kan vi komme med konkrete forslag for å øke verdien på deres nettsider. Vi har blant annet fokus på:

  • universell utforming

  • brukervennlighet

  • mobiltilpasning

Hvordan jobbe med en søkemotor?

Gode og relevante søketreff krever et godt forarbeid, både når det gjelder innhold og hva man kan gjøre i kontrollpanelet. Har du søkeresultater i bakhodet når du jobber med innhold? Vi gir deg her en innføring i søkemotoren Haive SiteSearch (tidl. IntelliSearch) og gjennomgår hvilke tiltak som bør gjøres for å forbedre søketreffene på din nettside.

Oppdag gullet i Kommune-Karis chatlogg og statistikk!

Det er litt lett å glemme Kommune-Kari der hun ligger diskret nede i høyre hjørnet av nettsiden. Men jevnlig gjennomgang av chatlogg og statistikk fra Kommune-Kari gir deg gull i form av vital og nyttig informasjon om hva innbyggerne faktisk er opptatt av. Vi tilbyr skreddersydde workshops som inspirerer til økt innsats med chatbot-løsningen.

Har du lite tid til Kommune-Kari i hverdagen? Da kan vi holde øye med på chatloggen for deg (og i tillegg fikse nye variabler og lenkebrudd) og sende rapport med forbedringsforslag per uke eller måned.