Personvern og informasjonskapsler

Sem & Stenersen Prokom AS er opptatt av å håndtere personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Sem & Stenersen Prokom er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål vedrørende vår behandling av personopplysninger. Vår kontaktinformasjon er:

Sem & Stenersen Prokom AS, org.nr 953 675 358
Adresse: Paleet, Karl Johans gate 37 B, 0162 Oslo
E-post: post@prokom.no
Telefon: +47 22 98 31 00

Informasjonskapsler

På bakgrunn av funksjonalitet og brukeropplevelse samler Sem & Stenersen Prokom inn informasjon fra deg som besøker nettsiden vår. Vi benytter denne informasjonen til å optimalisere innholdet, se på bruksmønster og tilpasse målrettet annonsering. For å gjøre dette benytter vi informasjonskapsler på nettsiden vår.

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på maskinen din. Informasjonskapsler kan ha mange ulike oppgaver, for eksempel å lagre valg du gjør underveis (typisk: legger varer i en handlekurv i nettbutikken) samt spore bruksmønster for statistiske formål. Ved å benytte nettsiden vår samtykker du til at vi setter disse i din nettleser. De fleste nyere nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke ønsker dette, kan du endre innstillinger rett i nettleseren. På Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.

Sem & Stenersen Prokom benytter følgende informasjonskapsler:

 

Google Analytics

For å få et best mulig inntrykk av hva du er opptatt av og hvordan du bruker nettsidene våre bruker vi verktøyet Google Analytics. Ved hjelp av anonymiserte data forteller Google Analytics hvor mange som besøker hvilke sider, hvor leserne kommer fra, på hvilket tidspunkt sidene er mest besøkt osv. Det sendes ikke data som kan identifisere deg som person til Google. Les mer om Google Analytics sine informasjonskapsler.

Facebook

For å kunne vise deg mest mulig relevante annonser tilbyr Facebook annonsering rettet mot brukere av ett nettsted. Facebook som en tredjepart kan bruke informasjonskapsler, web beacons og lignende teknologier for å samle inn eller motta informasjon fra nettstedet, og bruke denne informasjonen til å tilby statistikk og målrettede annonser.

Du kan sørge for at Facebook ikke viser deg annonser basert dine nettvaner ved å melde deg ut. Les mer om Facebook sin bruk av informasjonskapsler.

Episerver

Prokom.no er bygd på publiseringsløsningen Episerver CMS. Systemet setter ulike informasjonskapsler for å styre hvordan innhold vises og for å holde rede på de ulike besøkende. Les mer om Episerver sin bruk av informasjonskapsler.

SSL-kryptering

Når du går inn på våre nettsider startes det automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon. Du kan kontrollere dette (at sidene er kryptert: se etter https) ved å klikke på hengelåsikonet som vises i din nettleser.

 

Personopplysninger som samles inn og behandles

Sem & Stenersen Prokom mottar og innhenter personopplysninger i forbindelse med de tjenester vi yter. Vi vil kun innhente personopplysninger i den utstrekning det er nødvendig for å yte våre tjenester. Formålet og grunnlaget for å behandle personopplysninger er avhengig av bakgrunnen for at opplysningene samles inn og behandles. Vår behandling av personopplysninger er basert på våre rettslige forpliktelser, samtykke og for å oppfylle avtaler med deg.
Personopplysningene vil kun bli oppbevart og behandlet så lenge det er behov for å behandle personopplysningene, og opplysningene vil bli sikkert slettet så snart formålet med behandlingen ikke lenger foreligger.

Nyhetsbrev

Vi sender ut relevant informasjon om vår bransje, teknologi, kunde-case og generelle oppdateringer fra Sem & Stenersen Prokom. Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer ditt navn og din e-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykke, jf. personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 bokstav a.

Vi benytter Mailchimp som databehandler for å håndtere utsendelse av e-postene. Dette medfører at informasjonen som sendes ut, inkludert din e-postadresse, vil kunne ligge lagret hos tredjeparten så lenge de tar vare på logger for utsendelse. Sem & Stenersen Prokom forplikter seg til å ikke dele informasjonen din med øvrige parter, samt til å kun benytte den til de punktene som er nevnt her. Les mer om Mailchimp sin bruk av informasjonskapsler.

Det er selvsagt frivillig å abonnere på nyhetsbrev fra oss og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dette gjør du ved å klikke på egen avmeldingslenke i nyhetsbrevet du mottar, eller sende en e-post til post@prokom.no.

Opplysningene lagres så lenge du samtykker til mottak av nyhetsbrev. Dine personopplysninger slettes fra nyhetsbrevregisteret når du trekker ditt samtykke.

Support og øvrige henvendelser

All e-post som sendes til vår support-mail lagres i vårt supportsystem. 

Ved utfylling av vårt kontaktskjema på nettsiden, sendes informasjonen til post@prokom.no. Opplysningene behandles for å håndtere alle innkommende henvendelser, samt for loggføring av tiltak og kommunikasjon mellom partene.

Behandlingen skjer på grunnlag av vår berettigede interesse av å lagre opplysningene for å kunne dokumentere vår hjelp og eventuelt bistand ved din henvendelse, jf. personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 (f). Informasjonen håndteres kun internt hos Sem & Stenersen Prokom og deles ikke med noen tredjeparter.

Opplysningene vil bli sikkert slettet kort tid etter at din henvendelse er ferdig behandlet.

Leverandør- og kundeadministrasjon

Vi vil samle inn og behandle personopplysninger om kontaktpersoner hos leverandører og kunder i forbindelse med administrasjon av kundeforholdet. Opplysninger som samles inn er navn, stilling, e-post og telefonnummer. Disse opplysningene benyttes kun for å behandle ditt kundeforhold, gjennom for eksempel å svare på forespørsler, sende tilbud og utføre ordre. Behandlingen har grunnlag i vår berettigede interesse av å lagre personopplysninger som er nødvendige for å administrere kundeforholdet, jf. personvernforordningens artikkel 6 nr. 1 (f).

Vi tar vare på de opplysningene du gir oss så lenge vårt kundeforhold består.

 

Dine rettigheter som registrert

Som registrert har du rettigheter knyttet til personopplysningene vi har om deg. Du kan når som helst kontakte Sem & Stenersen Prokom for å få informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.

Du har rett til å få innsyn i personopplysningene vi har om deg, med visse begrensninger som følger av gjeldende lovgivning. For å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg – vil vi be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg få tilgang til eller før vi oppdaterer personopplysningene.

Hvis personopplysningene er uriktige har du rett til å be om å få opplysningene rettet, med de begrensninger som følger av gjeldende lovgivning.

For behandling av personopplysninger som er basert på samtykke, vil du ha mulighet til å trekke tilbake samtykket hvis du senere ikke ønsker at behandlingen skal fortsette. Hvis du trekker samtykke vil dette imidlertid kunne medføre at de tjenester som ytes eller behandling som skjer på grunnlag av samtykket, ikke vil kunne gjennomføres.

Hvis du ønsker å slette deler eller alle personopplysninger tilknyttet deg, så kan det gjøres ved å ta direkte kontakt med oss. Vi vil da vurdere din forespørsel og hvorvidt det er anledning til slik sletting, og du vil få svar fra oss snarest mulig og senest innen 30 dager.

 

Overføring av personopplysninger og bruk av databehandlere

Sem & Stenersen Prokom vil ikke overføre personopplysningene til tredjepart uten at det er nødvendig for å utføre våre tjenester. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss. 

Sem & Stenersen Prokom benytter seg av databehandlere for å behandle personopplysninger, som for eksempel i tilknytning til leveranse av it-tjenester og utstedere av nyhetsbrev. Det inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller. Alle våre databehandlere er lokalisert innenfor EØS-området, og er pålagt å følge gjeldende personvernlovgivning, herunder nødvendige tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysninger vi har samlet inn sikres og behandles på en trygg måte.

 

Endringer

Det vil kunne være at vår informasjon om behandling av personopplysninger vil bli endret fra tid til annen, bl.a. som følge av endringer i tjenester eller dersom det skjer endringer i regelverket om behandling av personopplysninger. Du vil få beskjed dersom vi gjør vesentlige endringer. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på vår nettside. 

 

Kontakt

Du kan til enhver kontakte oss dersom du har spørsmål eller henvendelser knyttet til behandling av dine personopplysninger. Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med det som fremgår her eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan har du anledning til å klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.